Финансите на държавата са в трагично състояние. Три години не

...
 Финансите на държавата са в трагично състояние. Три години не
Коментари Харесай

Борисов: Финансите са трагични! Отивам на кампания без оптимизъм, но загубим ли, ще стане много зле

 izbori_2023_v1_015

 

Финансите на страната са в трагично положение. Три години не работят еврофондовете. Нашите съперници похарчиха парите пред вашите очи, до момента в който лъжеха, че ГЕРБ крадат 10 милиарда. Сега Пазарджик щеше да има околовръстно, съобщи Борисов в Пазарджик.

 

Борисов укори медиите, които пишели, че ГЕРБ краде, само че непрестанно намалявали сумите, до момента в който най-после престанали да пишат това.

 

" Виждам оптимизма във вас, само че той не може да бъде подхранен. Битката, която водим за Плана за възобновяване, териториалните проекти... в този бюджет просто няма пари. Вие бяхте привикнали - когато ГЕРБ ръководи, всички еврофондове работят, когато Българска социалистическа партия ръководи - еврофондовете стопират. Три години едно нещо нашите съперници да са създали? Колко държавни управления минаха ", съобщи прочувствено Борисов.

 

" Най-добрата обществена политика беше санирането. Оправят ти жилището, постройката, вършат я по-ефективна, по-скъпа, по-красива. Сега какво става? Къде ви е санирането? За това сме си отговорни всички българи. Ще гледаме срутените блокове и ще се питаме - какво си причинихме ние преди три години?! ", сподели още Борисов.

 

" Сега има вяра, че това е някакъв неприятен сън. Ще пристигна ротацията и ще се оправим. Но парите ги няма, Тодоре ", обърна се Борисов към кмета на града Тодор Попов.

 

Отивам на акция без никакъв оптимизъм, тъй като знам какви са опциите, добави Борисов.

 

После мина на тематиката за миграцията. " Преди три години - нула миграция. Премиер на Англия идва да гледа по какъв начин става. Три години - и унищожиха всичко ", сподели Борисов.

 

И отново се върна на вътрешнополитическите каузи. " Като приказва Тодор (кметът на Пазарджик подлага на критика остро Политическа партия - ДБ) желая да го спра, тъй като приказва за нашите некоалиционни сътрудници ", сподели Бойко Борисов. 

 

" Не разбирате ли какъв брой е шизофренна моята позиция сега? ", означи той и добави: " Надежда има. Никога не съм лъгал, каквото съм заречен, съм го направил. Като обещая, върша го. Преди да си потегли, оставихме парите за Околовръстното на Пазарджик в сметка на общината. Да не кажат, че сме откраднали. Така направихме и с парите за " Хемус ". Къде са в този момент парите? ", попита още веднъж Борисов, обръщайки се към залата.

 

И изясни за какво се е решил на големия компромис да поддържа държавно управление на Политическа партия - Демократична България:  " Аз и тях ги разбирам - те пристигнаха на фона на омразата против нас. И техните гласоподаватели, и вие, еднообразно страдат. 21 век е. Говорим за оцеляване ".

 

" Да не ставам отегчителен. От вас си зависи. Можем да създадем да е малко по-добре, само че в случай че загубим изборите, ще стане доста зле. От това избирате сега. Трябва да бъдем по-твърди, по-организирани. Само от вас зависи! ", съобщи в умозаключение Бойко Борисов.

 

Активът на партия ГЕРБ в Пазарджик посрещна с овации своя водач.

 

Борисов стартира изявлението си носталгично - напомни си по какъв начин като министър председател не е делил кметовете по партии. И по тази причина те с наслада, като го видели, си припомняли старите времена.

 

Срещата стартира с представянето на претендентите за кметове на ГЕРБ за региона.

 

" Ще мачкаме, стегнали сме се в пестник! Победа ", съобщи прочувствено претендентът за Велинград  Костадин Коев, който се бори за идващ мандат.  " Когато страната беше на автопилот, ние, локалната власт, бяхме страната. Пълна готовност на тези избори! Излизаме и мачкаме! ", продължи той.

 

Никола Белишки, претендент от ГЕРБ за четвърти мандат на Панагюрище съобщи, обръщайки се към Бойко Борисов: " Стига толкоз! Господин министър председател, време е да си заемете мястото в Министерски съвет, да им дръпнем килимчето и да вземем в ръцете си бъдещето на България ".

Всички сме се скъсали да работим и да благоустрояваме нашите общини, безапелационен бе кметът на Пазарджик Тодор Попов, който ръководи града от 2015 година " Местната власт е хубавичко основа, от която не могат да ни изчегъртат, мара че тия, нашите симпатяги, се пробваха ", продължи Попов завоалираната рецензия към Политическа партия - Директива за птиците. Такъв бе духът и на другите изявления.

Не можеш с 30 депутати да искаш да въртиш всички на пръста си, сподели още Попов. " Една пътека не са боядисали за две години ", продължи с рецензиите кметът на Пазарджик. И апропо назова някогашния строителен министър Комитова " смешна женица ".

 

" Тази година за пръв път ще имам удоволствието да бъда подсилен от партия ГЕРБ и го оценявам. Никакво разпределяне! На педала крепко! Да стигнем до колкото може повече хора и да ги убедим, че нашите решения са правилни и че те могат да разчитат на нас ", приключи изявлението си кметът на Пазарджик.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР